mytasteindonesia.com

Monday, 2 May 2011

LAMP CHOP




Assalamalaikum..erm sesekali tekak ni nak lah pulak mkn mknan org putih...selalu dh biasa mkn sambal belacan sesekali nk lah pulak...mkn mknan yg chop2 ni...chiken chop ker...lamb chop ker.Kali ni umie nk kongsikn resepi lamb chop.Yelah lamb chop ni ader berbagai2 versi..masing2 ada citarasa dan resepi tersendiri,Kali ni umie nk kongsi resepi lamb chop umie.Selalunya umie suka mkn lamb chop ni bersama sos thousand island..atau mkn dgn sos kentang putar pun sedap gak.Sesiapa yg nk mencuba silakn lah.....calun2nya adalah....hehe

bhn:

4 ~ 5 keping daging kambing( beli kt pasaraya)
sedikit mentega

bhn sos (perapan)

1/2 botol sos barbeque otiental
1/2 botol sos barbeque smoke (optional)
6 sudu mkn sos lada hitam
5 sudu mkn sos tiram
sedikit garam
sedikit serbuk lada hitam (optional)
sedikit serbuk oregano

cara:

1. perap kambing bersama bhn sos (perapan) selama 5 ~6jam
2. setelah bhn perapan sebati..
3. add sedikit mentega di kuali leper @ oven...
4. bakar sehingga daging masak...
5. sedia utk dihidangkn...
6. boleh dihidangkan bersama kentang putar kfc ( resepinya tlh umie kongsikan...
sila rujuk di page kentang putar ala kfc.sekian terima kasih....

" Selamat mencuba"...ermmm sedap..

No comments:

Post a Comment