mytasteindonesia.com

Tuesday, 2 August 2011

PANGGANG KEPAK AYAM MADU BEREMPAH







Hishhh...mata ni dh nk tertutup sgt2 ni...malas lah pulak nk menundakan N3 ni...sbb klu kerja tertunda susah nk selesai...maka terpaksalah UJ mengN3knnya jugak....Ekcely resepi ni juga adalah menu utk berbuka puasa ptg tadi..ini diatas permintaan encik somi kita...nk mkn kepak ayam madu berrempah pulak..HAAaaa!!!!!!!!..apa maduuuuuuuu...(SEGAR.... mata balik)...kepak ayam madu x per...jgn sesekali sebut nk berrrrrrmadu...x sesuwaiii statement tu.....kang dgn kepak2 ayam sekali melayanggggg !!! !!oklah jom layan resepi....




bhn:

6 ketul kepak ayam
3 sudu bsr madu*
3 sudu bsr rempah kari daging*
3 sudu ber serbuk cili kering*
2 sudu bsr myk*
sedikit garam*



cara:


1. satukn bhn bertanda* didalm satu bekas.kacau rata
2. lumurkan bhn bertanda* pada kepak ayam.gaul rata
3. perap kepak aym selama1 jam.
4. bila bhn dh sebati.pnskan oven 200 degree
5. susun kepak ayam didlm dulang pembakar dan bakar selama 20~ 25 minit
6. bila kepak ayam dah masak angkat dan sedia utk dihidangkan...


" Selamat mencuba"


No comments:

Post a Comment