mytasteindonesia.com

Friday, 30 December 2011

LAMB CHOP




Bagi penggemar daging kambing resepi ni begitu senonimkan. dan disukai....tapi....bagi yg x suka daging kambing...memang x berminat pun utk mencubanya malah ada yg x suka baunya pun.......Tapi bagi penggemar daging kambing..kalau x der bau kambing..kata org x best...rasa macam masak daging lembu jer...hehehe....Bercakap ttg daging kambing ni...rata2 ramai yg suka buat kari...mmg sedap kalau daging kambing atau tulang kambing dimasak kari Fuhh...berasap telinga dibuatnya.....Tapi sesekali ape salahnya klu kita mencuba masakan ala western pulakkan...masakan omputih.....sodap gak...ok...klu nk cuba jom kita intai resepinya...mmg sedap lah ...so cara Uj ringkas jer..sesiapa yg nk mencuba...bolelah....




bhnnya..

4 keping daging kambing yg telah dipotong ( bole dibeli di pasaraya)
3/4 cwn sos barbeque oriental jenama life*
1/4 cwn sos lada hitam jenama life*
1 sudu besar serbuk oregano*
2 sudu bsr myk masak atau mentega

cara:

1.  perap daging kambing bersama bhn yg bertanda* selama 4 jam.
2.  setelah daging kambing diperap sebati bolehlah dipanaskan oven dgn suhu 200 degree
3.  add daging kambing kedlm dulang pembakar.Addkan sekali bhn perapan yg berbaki.
4.  taburkan myk atau mentega diatas daging serta kedlm dulang pembakar.
5. bakar selama 30 minit atau sehingga daging masak.
6. bila daging dh masak bolelah dikeluarkan dari oven dan diletakan kedlm piring.Tuangkan sos
    yg berbaki dari didalam dulang pembakar tadi....






" Selamat mencuba"

No comments:

Post a Comment