mytasteindonesia.com

Thursday, 2 January 2014

SANTAI DI HUJUNG MINGGU

   Assalamualaikum..salam sejahtera dan selamat tahun baru buat semua teman.
Tiada N3 masak memasak.Kali ni  saja nak bercerita tentang aktiviti santai hujung minggu aritu.Tak jauh pun cuma ke Putra Jaya jer bersama keluarga.Dari rumah Uj ke Putra Jaya tak derlah jauh sangat.Saja nak bawak mak dan ayah Uj gi jenjalan sambil tu ajak  makan makan.Adik beradik pun turut serta.Tiga keluarga jer yang dapat joint.Yang lain tak dapat ikut sebab ada hal masing-masing..Ok jom cuci mata ...Biar gambar berbicara..cewahhh....

 Dalam perjalanan melayan kareneh budak2 ni...bergambar...

 nama saya Irdina Husna umur saya 4 tahun...




Sibuk lagi nak bergambar kali husna dgn adiknya pulak baby Iman baru 6 bulan...



 Haa.. dah sampai pun kami kat PICC..sibuk carik parking.Parking pun lenggang jer..maka sesuka ati jerlah  kami nak parking..Tetiba sampai je kat tempat makan tu..tempat makan nya tutup plak ..aduh frust btul..patutlah parking lenggang jer..huishh...




 
Tak kisahlah tempat makan tutup.Kami pun sempat berposing.Nampak tak kerusi yang tersusun tu...hehe.. Ni mak dan adik Uj bersama anaknya baby Ashad.




Elok jer baby Ashad tak menangis pun dibawak berjalan.Lenkali buleh gi jenjalan lagi yer shad..




Tak dapat makan dapat berposing pun jadilah.
Ini sofea.. nak suruh tangkap gambar dia dgn bangunan kt belakang tu.



Ni bangunan kat belakang sofea tadi.Sajer jer snap gamba,sebab cantik pemandangannya.. Pastu kami terus ke area masjid yang tercantik kat PJ tu...

Memula kami gi carik parking dulu..haa kat sini ramai orang.Parking pun susah nak dapat.Bila dah dapat parking,snap jap bangunan kt belakang parking tu...Ni bukan nak amik gamba ambulans tu..ni nak amik gamba bangunan kat kat belakang tu...

Cuaca pun cam nak hujan jer..hishh dah lah tempat makan tutup.Hari pun mendung jer...


Melayan lagi kereneh budak-budak ni bergambar..kalau tak layan kang sedepa muncungnya...


Dah puas berdiri duduk pulak.Puas gak duk ajar si Husna tu duduk betul-betul.Maklumlah pakai gaun salah duduk kang..sensor pulak...Si Sofea pakai seluar lasak sikit pun tak apa.Maklumlah bebudak ni dah pandai pilih baju sendiri..Apa yang disukai itulah yang dipakainya..


Pastu amik gamba baby Iman dan Baby Ashad pulak..
Baby Iman teruja betul tak tido-tido pun.Baby Ashad pulak manjang tido jer darikan sampai tadi..adehh...kat belakang tu kaki sofea dan Husna...

Ni amik gamba budak dua orang tu lagi. Dah puas berdiri ..berpangku pulak..ikut jerlahh.Masih puas suruh lagi si Husna tu duduk betul-betul...



Pas amik gamba budak-budak,gi amik gamba mak budak pulak.Ni adik Uj yang sorang lagi tu...Tersimpul-simpul jer senyumnya...


Ni mak Uj comel tak kak Mah.Hehe masih comel lagikan macam anaknya jugak..Ecehh..Yang kat belakang tu yang jauh kt sana tu ayah Uj..Nampak Tak??
Haa tulah ayah Uj...

Haa tu dia ayah Uj..nampak garang jerkan.Beliau ni bekas askar.Maksudnya askar pencen...garang Wooo...Sebelah tu Sofea dan husna...

Haa.... yang baju itam tu mr hubby.Sebelah tu birasnya..somi adik...Ni diorang tak tau ni gambanya kena snap..Kalau diorang tau maunya diorang menyorok kat belakang bangunan tu.Sebabnya beliau berdua ni Low profile...Entah apalah yang diboraknya sambil sengeh-sengeh tu..mesti ngorat tu...haiippp kena kang....hehe
 


Sambil tu amik gak gamba bangunan kat belakang tu...



Cuaca pun mendung jer.Perut pun dah berbunyi.Kami pun sepakat nak gi carik tempat makan kat area situ.Cari punya cari,.jumpa nasi arab.Kitaorang gi makan nasik arab kat food court disitu...



Masa ni kitaorang dah selesai makan..kira taim santai-santailah..Ni adik dgn hubby dia...


Ni gamba ayah,mak dan adik Uj semua dah kekenyangan dah..boleh tahanlah nasi arab kat sini.Nasik dia banyak woo.Puas jugaklah nak habihkan satu pinggan.Bagi mereka yang tak kuat makan bole jer share satu pinggan tu dua orang...Pilihan nasik pun banyak..


Pasangan bahagia...semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat...amennn.Wahh askar pencen dah mula senyum kira..dah kenyanglah tu...heheh




Mr hubby pun dah mula senyum..nampak tak bekas yang tersusun tu..licin...semuanya...

Ni somi adik..lebar jer senyum..mana taknya lepas kena nasik arab gi rembat pulak ais blend kat situ...

Wahhh budak dua orang nilah yang paling seronok...Entah apalah yang dibualkannya.Cer tenguk  riak muka si Husna tu...cam bagus jer bercerita...Si sofea pulak cam bagus jer mendengar...kerenah budak-budak...Bila dah kenyang kitorang pun gi jenjalan lagi.


Si Iman pun dah kenyang..suka jer si iman tu...trade mark dia suka jelir lidah....




Riaksi si iman...pas tukar pampers



Dah macam shoalin dah budak Iman ni gamaknya...masa ni orang pompuan gi beli belah..orang lelaki kena jaga anak..haha ..


Hehe...budak botak...

Ni budak botak jelir lidah...



Bawak Ashad jer gi soping...Nampak tak mata Ashad light brown tu....


Ni bawak budak dua orang ni gi soping tak leh nampak barang, semua nak beli..ngeee.Nampak pulak payung bertanduk.Muncung je kalau tak beli.Maka dibelikan satu sorang sama  jer kaler.Kalau takkan bergaduh sakan berebut. Pastu berposing sakan...masa ni hujan dah mula turun tapi renyai-renyai jer...

Layan budak-budak main jap sebelum balik..Lepas tu hujan turun dengan lebatnya..kami pun sepakat terus balik....





Biar gambar berbicara...




Terima kasih kerana sudi membaca.......


No comments:

Post a Comment